Quickstop i Krylbo?

Idag kan vi läsa i Dalademokraten att Husbilar är välkomna till Krylbo.
Artikeln har jag lånat från Dalademokratens hemsida.

Intresset för Anne Härdströms och Bo Bäcklunds café i 50-talsstil i Krylbo stationshus har varit stort sedan starten. FOTO: KERSTIN ERIKSSON

Husbilar lockas till Krylbo
Publicerad: 2011-12-01 05:50
Den gamla husvagnsparkeringen i Krylbo, vid sidan av sågplan, kan bli Qvick Stop för landets husbilsägare.
Idén kommer från 56:ans caféägare i stationshuset, som driver en liknande verksamhet redan i dag på Gotland.
 Anne Härdström och Bo Bäcklund planerar ett Qvick stop vid älvbrinken
– Det här med ställplatser för husbilar har på bara några år blivit en snabbt växande succé. Vi har otroligt många gäster sommartid nere på Gotland. På så vis har vi redan ett etablerat kontaktnät med husbilsägare, som vi hoppas kunna nyttja för att få dem att också komma hit till Avesta och Krylbo.
Det säger Bo Bäcklund som tillsammans med Ann Hägerström driver 56:ans café på Gotland och sedan några veckor även i Krylbo stationshus. De träffades för ett år sedan, och i fjol sommar tog Ann ledigt några månader från sitt jobb inom hemtjänsten i Avesta, för att vara med Bo på Gotland där anläggningen består av både café och Qvick stop.
Han borde också veta vad han talar om. Vid Elmiamässan i Jönköping tidigare i år genomfördes nämligen en omröstning av landets bästa Qvick stops. Utmärkelsen Årets ställplats instiftades 2009 av tidningen Husbil Husvagn i syfte att uppmärksamma och öka engagemanget för fler ställplatser runt om i landet. Bo Bäcklunds Qvick stop i Bro utan för Visby hamnade på fjärde plats bland nykomlingarna.
Den gamla husvagnsparkeringen i Krylbo som, som nu är aktuell, ligger vid sidan av gamla timmerupplaget vid älvkanten, där det vintertid ligger mängder av snö som skottas upp längs med kommunens gator och trottoarer.
Visserligen är området till stora delar igenväxt. Men spåren efter de gamla uppställningsplatserna syns i form av räcken med numrerade platser. Nu diskuteras det inom kommunen om att redan till våren och sommaren ställa iordning platsen, genom att att röja upp, ta bort allt ogräs som växer på platsen och platta till. Mycket mer ska inte behövas.
– Vi som caféägare tjänar inga pengar på själva uppställningsplatsen här i Krylbo. Men vi ser ju gärna att det kommer en massa besökare till kommunen.
Kerstin Eriksson
kerstin.eriksson@daladem.se
Detta är ett Qvick stop
En husbilsplats för uppställning max en eller två nätter, med lågt pris – ibland gratis. Drift året om kan nås och lämnas dygnet runt ligger nära centrum utmärkt med skylt för husbil erbjuder vissa faciliteter som vatten och elanslutning, får inte användas med markis grill eller campingutrustning.