Fågelsång

Jag kan inte någonting om fåglar. Jo, jag vet hur skator, talgoxar och gråsparvar ser ut. Och låter. Och det är ett enda kraxande eller entonigt kvittrande. Vi har inte så mycket fåglar i vårt bostadsområde. Tyvärr, för det är mysigt att se dom fara omkring. På våra resor utomlands har jag ibland vaknat tidigt på morgonen av fågelsång. Och då menar jag verkligen sång. Nån fågel som sjunger på en fantastisk liten slinga. Det har gjort mej lite lycklig eller varm i hjärtat. Att höra att naturen – livet – vaknar till en ny dag är spännande.

Döm om min förvåning när jag häromdagen hörde ungefär samma fågelsång genom mitt sovrumsfönster! Det var tur att ingen såg mej då. Liggandes på rygg under täcket, med ögonen slutna och ett fånigt leende på läpparna. Jag fick bara en sån där härlig semesterkänsla, hemma!